Elämä alkaa asettua uomiinsa. Nomadi on laitettu aisoihin ja töihin. Niin vaan se arki pukkaa ja kovin samanmoisena kuin ennenkin. Nyt tosin ihan oikeasti olisi tavoitteena olla sortumatta murheen alle niinkuin yleensä ja Jaksaa. Pitäisi ja pitäisi aloittaa kaikkia harrasteita tässä työn ohella. Ja tavata kivoja ihmisiä.

Ja jotta tästä ei tulisi niin ihan pöllöblogi mietin että josko täällä myös kirjoittaisi ihan oikeista asioista jotka ovat tärkeitä itselle. Nimittäin vaikka Luomusta ja luonnontuotteista.

Viitisen vuotta sitten täytin monivuotisen unelmani ja otin rastat. Ja tukka senkuin kasvaa. Ei se enää ole niin siistin näköinen kuin aikanaan mutta nyt olen niin tottunut näihin, etten osaisi kuvitella itseäni ilman. Ei kyllä osaisi moni muukaan sillä aina välillä, etenkin Intian kesäkuumassa huokailin että jos vain ajelisi pois kun on niin KUUMA. niin sieltähän kiljahdettiin että et kyllä. Myös monivuotiset tuttuni jotka ovat nähneet minut ilmankin näitä hapsuja sanovat, että kyllä sulla vaan kuuluu tämmöinen tukka olla.

Ja tämän pitkän sepustuksen jälkeen pääsen vihdoin aiheeseen. Samalla kun otin rastat lopetin kemikaalisten pesuaineiden käytön. Löysin Elokuu tuoteet. Elokuun Nokkosshampoo sisältää nokkosta, merisuolaa ja timjamia ja on mitä oivallisin hilseen estäjä. Hilsettä kun pukkaa rastoihin tulla. Sitten ruojat Ruohonjuuressa menivät ja lakkasivat myymästä tätä sarjaa ja vaihtoivat sen Ole Hyvä-sarjaan. Ole Hyvältä löytyi kuitenkin myös nokkosshampoo jossa on myös rosmariinia ja mäkimeiramia ja tutoe toimi kuin unelma. Tuoksuvat hyvältä ja auttavat hellimään päänahkaa. Kumpainenkin sarja on käsittääkseni Luomua, eläinkokeilla testaamatonta ja kotimaista.

Samalla kun itsensäpesuaineet vaihtuivat, vaihtuivat pyykin- ja astianpesuaineet ekoksi. Edellisiltä näitäkin löytyy. Myös sarja Ecover on ollut käytössä mutta jonkun tiedon mukaan he käyttävät osissa testejään eläinkokeita...

Yksi lisä plussa mikä näissä pesuaineissa minua miellyttää on se, että pullojen tyhjennettyä ne voi käydä täyttämässä uudelleen! Tämä tietenkin riippuu siitä missä asuu, mutta näin pääkaupunkiseutulaisena Ruohonjuuri ja Ekolo toimivat asiakkaan eduksi.

Intiassa ollessa hieman harmitti kun shampoo loppui mutta löytyihän sieltäkin vaikka mitä. Aloe Verat ja Neem tulivat tutuiksi. Ja löytyi unelmien kosmetiikkasarja Himalaya.

Himalayan anti-hilse shampoo pesi hyvin ja muut tuotteet tulivat siinä sivussa tutuiksi. Etenkin Neem-puusta valmistetut pesuainet ja saippuat saavat minulta täydet pisteet. Samoin Neem-kapselit. En oikein löytänyt selkeää linkkiä jossa kerrottaisiin Neemin eduista ja plussista. Mutta tässä yksi.

Arvatkaa vaan sitä iloa kun parinkymmenen kilon paketti Intiasta, jonka lähetin samoihin aikoihin kun itse sieltä lähdin, vihdoin saapui Suomeen. Sieltä löytyi säkillinen näitäkin tuotteita huulirasvoista naamapesuihin ja shampoisiin ja jalkavoiteisiin. Nyt on sitten jaettu joka tutulle ja toverille. Olen kosmetiikkadiileri. Haha.

Jatkan aiheesta toisella kertaa. Nyt on mentävä leikkimään hyvää veronmaksajaa. Töihin.