Ehkä ihanin festivaali on täällä kohta taas. Nimittäin FACES. Rentoilu viikonloppu Bilnäsissä, vanhassa ruukissa, kauniin joen rannalla, vanhojen rakennusten ympäröimänä, mukavan musiikin, työpajojen, tiipiiden ja basaarien keskellä. Kaikille on kaikkea, tapahtumaa joka lähtöön.

Vaparityöskentely siellä on joskus hermoja raastavaa, stressiä ja melskettä. Mutta mukavaa yhteen hiileen puhaltamista ja talkootyötä. Menen kaitsemaan laumaa ulkomaalaisia vapaaehtoisia. Koitan samalla järkkäillä heille saunailtoja ja muuta mukavaa ja josko pääsiis vähän punamultamaalia aitoihin itsekin välillä sutimaan. Tai naulaamaan rikkinäistä roskapönttöä. Tai koristelemaan päälavan taustakangasta. Tai maalaamaan "älä hyppää jokeen" kylttejä.

Tänä vuonna festareilla on teemana We Are the Children... Lapsille (ja lapsenmielisille) onkin tulossa ihan omaakin ohjelmaa. Luonnonlapset järjestelevät rauhaisampaa leirintäaluettakin perheellisille. Sinne siis. Jokaisesta myydystä lipusta menee muuten euro ja sunnuntain rauhankonsertin tuotto kokonaan Unicefille.

Festivaalin hippileima taitaa toisinaan vähän verottaa kansaa mutta tulkaa nyt kaikki. Ei niitä hippejä ihan oikeasti tarvitse pelätä. Ei ne pure vaan on ihan rauhallista kansaa. Mukaan mahtuu perheet ja vanhukset ja kaupunkinuoret ja aikuiset nekin.

Otetaan yhdessä rennosti :)

 

 

1247501991_img-d41d8cd98f00b204e9800998e