-Juuri tänään, Juuri nyt älä kanna huolta.

-Juuri tänään, Juuri nyt älä vihaa.

-Juuri tänään, Juuri nyt kunnioita vanhempiasi,

opettajiasi, naapureitasi, kaikkia ihmisiä. Myös itseäsi.

-Juuri tänään, Juuri nyt elä rehellisesti.

-Juuri tänään, Juuri nyt ole kiitollinen.


Näytä kiitollisuutesi kaikelle , kaikille , kaikesta

 

Reiki on maailiman energiaa, ihan juuri sitä mikä virtaa sinussa, minussa, naapurin kissassa ja pihan puussa. Se mistä kaikki tässä maailmassa näkyvä ja näkymätön rakentuu. Reiki ei ole sidottu uskontoon tahi maailmankatsomukseen, politiikaan tai muuhun ajatussuuntaan. Reiki on yksinkertaisinta mahdollista parantamista. Siihen ei tarvita rekvisiittaa, ei musiikkia ei taikoja ei kuumia kiviä tai neuloja. Vain kädet ja halu auttaa. Reikiä voi käyttää niin henkisiin kuin fyysisiinkiin ongelmiin, tai sen avulla voi pyytää apua johonkin jonka toivoo tapahtuvan, itselle tai muille. Monia ihanan ihmeellisen hassuja tarinoita ihmiset kertovatkin, miten reiki on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Ja kun se vain on niin helppoa ja yksinkertaista. Kädet kiinni hoidettavaan "Reiki ON", kädet pois hoidettavasta "Reiki OFF" sanoo Johanna-opettajani. Ja siinä se on. On toki opetettu miten käsien asentojen tulisi olla, mutta tämä vain siksi että kaikki tärkeät osat kaunista ihmisvartaloa tulisi hoidettua. Mutta jos jokin vaikka unohtuu, ei se haittaa sillä reiki kyllä löytää tiensä sinne minne sen kuuluukin mennä.

Toki reiki niinkuin kaikki muutkin asiat maailmassa on levinnyt niin, että se on alkanut haarautua ja toiset ihmiset ovat alkaneet lisäillä jos jonkin sortin kiemuraa matkaan mukaan. Minkäs sille mahtaa. Eikä se tarkoita, että he olisivat jotenkin huonompia. Vain erilaisia. Oikeasti reiki ei ole monimutkaisia symboleja ja lisähärpäkkää. Se on jotain muuta joka vain pohjautuu reikiin. Ja Japanissa, mistä reiki on lähtöisin on Reikissä yhä mukana meditaatiivinen osuus joka riisuttiin pois kuin ensimmäinen ihminen toi Reikin meille länteen. He arvioivat, että länsimaiselle ajatellulle riisutumpi versio saattaisi olla helpommin sulatettavissa. Ja oikeassa lienivät. Tärkeintähän on, että ihmiset saisivat sen kautta avun. Jos on liikaa hengellisyyttä ja hässäkkää, moni länsimainen lukisi tämänkin huuhaaksi.

Suuria riitoja nämä eroavaisuudet ja uudet linjaukset ja vanhan linjauksen kannattajat ainakin aikaan saavat. Myös Suomessa. Tapellaan siitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä ja kuka saa olla se suurin ja paras reikittäjä. Kenen teoksessa totuus on suurin. Ja reiki periaatteethan kieltävät kaiken tämän. Älä murehdi, kunnioita muita, älä vihaa...ja missä sitä ollaan kun kaikkien pitää päästä korokkeelle valokeilaan Oman Parhautensa ja Oikeutensa kanssa.

Reiki kulkee suusta suuhun periaatteella, kurssillakaan ei muistiinpanoja saa tehdä, kotona voi sitten kirjoitella jos siltä tuntuu ja aina saa mennä kertaamaan ihan ilmaiseksi jos tuntuu ettei kaikkea muista. Kurssin hintahan on melko korkea, mutta se on sen arvoistakin. Kun jokin maksaa vähän enemmän saatua taitoa arvostaa sen mukaisesti. Ja kulkeehan tämä mukana lopun elämää.

Koululääketiedettä toki aina välillä tarvitaan, ei saa sokeasti luottaa vaihtoehtohoitoihin sataprosenttisesti jos todella on jotain vakavaa vaivaa. Mutta täydentävänä hoitomuotona se on mitä parhain. Sen avulla on vältetty leikkauksia ja parannettu ampiaisen pistoja, saatu toivottuja tuloksia pääsykokeissa ja päästy eroon kuukautiskivuista. Ja mitä kaikkea muuta.

Vietin ihanan viikonlopun kertaillen jo aikanaan opittuja reikitaitoja. Opettajani ystävällisesti soitti ja kertoi että meillä on taas kurssi, tuletko mukaan olemaan ja reikittämään. Ja toki tulin ja menin. Ja hyvä olo tuli. Itse sai hoitaa ja olla hoidettavanakin. Energiat olivat suuria ja hyvä olo kokonaisvaltainen, vaikkakin väsynyt. Taisin todella tarvita tätä. Ja nyt kaikki toverit vaan tänne hoidettavaksi. Palkka sovittavissa vaikka vaihdannassa johonkin muuhun taitoon.

Ihana ihana Johanna. Kiitos Kiitos Kiitos!